Home > Extra > Fun

Fun

Op stap met je hond

Wat is er leuker dan lekker met je hond de natuur in! Gelukkig is Nederland rijk aan mooie natuurgebieden, die ook met uw hond toegankelijk zijn. Soms mag uw hond er loslopen, soms is er een aanlijnverplichting. Handige informatie om vooraf te weten. Onderstaande links brengen u vast en zeker op idee├źn voor mooie wandelingen.

Actief met je hond

Betrap je jezelf er ook op? De dagelijkse rondjes met je hond zijn een routine geworden. Zou het niet leuker zijn om deze wandeling eens op te vrolijken met onverwachte oefeningen en spelletjes met je hond? Je zult zien, dat je hond ineens alerter wordt op jou en de wandeling wordt echt een bezigheid van hond en baasje samen! Dus doe Actief met je hond!

Deze site geeft je leuke tips, oefeningen en informatie om de wandeling met je hond leuker te maken.

www.actiefmetjehond.nl

Tips om te starten met apporteren

Apporteren moet je leren! Niet alleen je hond, maar jijzelf ook. Het is een prachtig spel tussen mens en hond waarbij de samen aan het werk bent. Je hond leert luisteren en acteert alleen als jij dat wilt en niet andersom. Hoe begin je daar nu mee? Hieronder een paar zinvolle eerste stappen die je kunt zetten, die je makkelijk in kunt passen in het dagelijkse ritme.

Zwemmen met je hond

Samen spelen in het koele water. Wat is er leuker op een warme dag? Er is op veel plekken in ons land gelegenheid voor een honden-zwempartij. Als je met de auto naar het water gaat, neem dan wel een deken mee om te voorkomen dat alles drijfnat wordt. En vergeet vooral ook niet om een waterbak of -fles mee en schoon drinkwater. Laat je hond niet kort voor het zwemmen veel eten, want dat verhoogt de kans op een maagtorsie.

Back to Top